USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ)

Energiakriisin syventyessä ja hintojen kohotessa on tärkeää, että talo pitää lämmön sisällään etkä lämmitä harakoita. Kuvauksesta saat yksityiskohtaisen yhteenvedon, joka koostaa talosi ongelmakohdat paperille. Kuvauksen jälkeen tiedät, miten valmistautua talveen.

Raportti koostaa kuvauksen havainnot yksiin kansiin. Sinun ei tarvitse olla rakentamisen ammattilainen, jotta voit tulkita kuvauksemme tuloksia. Näet selkeästi mistä kohtaa talosi vuotaa lämpöä ja saat vinkkejä korjaustoimenpiteisiin.

Energian hinnan ollessa korkealla on pienikin lämpövuoto kallis. Lämpövuotoa ei kuitenkaan voi havaita paljaalla silmällä vaan se vaatii lämpökameran. Lämpökuvauksella säästät lämmityskuluissa, kun voit kohdistaa korjaukset niihin paikkoihin, joista todella on hyötyä. Lisäksi lämpökuvaus auttaa pitkän tähtäimen remonttisuunnittelussa. Näet mihin kohtiin talossasi kannattaa panostaa.

Lämpökuvaus ja korjaustoimenpiteet maksavat itsensä nopeasti takaisin. Pienillä korjauksilla voi säästää satoja tai tuhansia euroja lämmityskaudessa. Lämpö on tehokasta vain silloin, kun se pysyy sisällä.

Lämpövuoto on silmälle näkymätön ja talon remontointi kallista, varsinkin jos sen tekee turhaan. Me autamme sinua löytämään ne kohdat, joista lämpö karkaa. Pienellä tilkinnällä voit tehdä merkittävän säästön. 

Energian hinnan kohotessa on erityisen tärkeää, että lämpö pysyy sisällä. Mitä korkeampi on energian hinta sitä tärkeämpää on lämpökuvaus. Mitä aiemmin toimit, sitä suurempi säästö on mahdollinen. Tekniikka & Talous uutisoi syyskuussa 2022, että energiakriisi kestää vuosia. Siksi lämpökuvauksen ajankohta on nyt talven kynnyksellä otollinen.

Raportin pohjalta voi tehdä täsmäkorjauksia. Raporttiin on koostettu havainnot ja korjausehdotuksia. Sinun ei tarvitse olla rakennusalan ammattilainen ymmärtääksesi raporttia. Voi tehdä korjaukset itse tai antaa raportin pohjatiedoksi timpurille. Esimerkiksi Ylen uutisessa on koostettu hintoja siitä, mitä pienet korjaustoimenpiteet maksavat. Lämpövuotoja ei kuitenkaan näe paljaalla silmällä. 

Omakotitalot-sivuillamme on havainnekuva, jonka mukaan 25 % lämmöstä katoaa katon kautta, 35 % seinien kautta, 15 % alapohjan kautta ja 25 % ikkunan sekä ovien kautta. Sähkölämmitteisessä talossa se tarkoittaa tuhansia euroja lämmityskaudella. Lämpökuvaus voi maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisellä lämmityskaudella. Mutta se auttaa myös remonttien suunnittelussa useita vuosia eteenpäin.

Myöskään energian säästö väärässä paikassa voi olla kallista, kuten Tekniika & Talous uutisoi. Lämpökuvauksella kohdennat korjaukset oikein ja voit säästää merkittävästi rahaa.

Raporttia pystyy tulkitsemaan itse, vaikka ei olisi rakennusalan ammattilainen. Sen voi myös antaa remontoijalle, remonttifirmalle tai suunnittelijalle, jotka osaavat kohdistaa sen avulla remontit niihin kohtiin, jotka kaipaavat lämpövuotojen kannalta remontointia. Talon myyntitilanteessa se antaa myös osaltaan luotettavan kuvan talon nykytilasta.